HISTORIEK VAN DE LESGEVER

          De zaakvoerder/lesgever:     

     
  • Peter Saey startte zijn praktijkervaring in transport & expeditie in februari 1989 als chauffeur.  Amper 3 jaar later - in 1992 - werd met succes het "Getuigschrift van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal goederenvervoer over de weg" behaald.  In 1992 werd dit getuigschrift nog uitgereikt door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur. 
  • Om de reeds verworven financiële kennis uit eerdere opleidingen nog verder te doorgronden behaalde hij in 1995 met grote onderscheiding het diploma van boekhouden-informatica. 
  • Begin 2000 werd met een meer dan behoorlijk resultaat het attest van "veiligheidsadviseur van gevaarlijke goederen" binnengehaald.  Ook nu nog beschikt de docent over geldige attesten van veiligheidsadviseur van gevaarlijke goederen voor de ADR-klassen 2.1, 2.2, 2.3, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 en 9.  Hiermee wordt alsook actief gewerkt als examinator voor het afnemen van ADR-examens voor chauffeurs.  Het vakgebied IMDG Code behoort alsook tot zijn domein. 
  • Veiligheid begon steeds meer in het bloed te zitten waarbij in 2005 het getuigschrift van aanvullende vorming voor preventieadviseurs niv. 2 werd behaald.  Hiervoor volgde hij een opleiding van 210 uren bij INOM.  Ook vandaag is de lesgever als fulltime preventieadviseur hoofd van een Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk bij één van 's werelds grootste vervoerscommissionairs.  Daarnaast staat hij er als veiligheidsadviseur gevaarlijke goederen ook in voor de naleving van het A.D.R. en de IMDG Code.  Hij is er ook het aanspreekpunt voor "Transport Security".
  • In 2009 verdiepte hij zich in de wetten, binnen- & buitenlandse normen en richtlijnen inzake het zekeren van lading van goederen voor wegtransport, beter gekend als "ladingzekering".  Dit werd een groot succes waarbij al gauw op verzoek meerdere voordrachten werden gegeven.  Deze korte voordrachten groeiden snel uit tot volwaardige dagopleidingen ladingzekering.
  • In 2016 behaalde hij bij Odisee Gent het getuigschrift "multidisciplinaire vorming preventieadviseur niv. 1", de hoogst haalbare graad in preventie welke op universitair niveau wordt gegeven.  Met een minimum als academische bachelor volgde hij een opleiding van 280 uren en het getuigschrift hiervan behoort mede tot de lijst van vormingen op academisch niveau.
  • Gedurende 2017 behoren nieuwe uitdagingen en disciplines tot de mogelijkheden.                   

 


 

CONSINTRA © 2017 - JOZEFIENENSTRAAT 23 - BE 9042 GENT - ONDERNEMINGSNUMMER 0859.296.274